KURSSITUSTA

6 kk:n verkkokurssin aikana ruoditaan tekstejä ja jokaiselle laaditaan askelmerkit eteenpäin. Olen opettanut kirjoittamista ja kehittänyt monenlaisia tapoja ohjata kirjoittajaa oman äänen äärelle ja vahvuuksien pariin. 

 

Moni oppilaistani on saanut kustannussopimuksen, ja kurssilla tai yksityisessä ohjauksessani hiottu kokonaisuus on ilmestynyt kirjana. En ota tästä kunniaa itselleni, mutta mentorointi on saattanut jouduttaa kehitystä kirjoitustyön eri vaiheissa. 

 

 

 
   

Vuorovaikutteinen verkkokurssi vapauttaa ajan ja paikan asettamista rajoituksista. Palaute on taatusti yksilöllistä ja paneutuvaa. 

Jokainen määrää kurssitahdin itse: mitä aktiivisempi on, sitä enemmän kurssista hyötyy. Tekstiä kuitenkin tuotetaan tietyssä aikataulussa, sillä ilman aikatauluja ei synny mitään. 

Verkkoalueelta löytyy runsaasti kirjoittamiseen liittyviä tekstejä kirjoittamisesta, eikä niitä ole luettavissa muualla. NIiden funktio on tutustuttaa esim. ihmiskuvauksen, kertojaratkaisun, dialogin tai vaikka tietyn lajityypin saloihin. Eikä sovi unohtaa tyyliseikkoja: tyyli on se, mikä lopulta tekee tekstistä lukemisen arvoisen. 

* * * 

Kirjoittaja voi verkkokurssin ohessa työstää esimerkiksi romaanikäsikirjoitusta tai novelleja eli kurssihintaan sisältyy myös kirjoittajan muiden tekstien henkilökohtainen arvostelupalvelu - koko kurssin ajan.

Joka vuosi hihkun innosta ja ilosta, kun joku oppilaistani saa esikoisteoksensa julkaistuksi.  

 

 

 

 

            

"Näin ulkosuomalaiselle tällainen opetus on ideaalijuttu. Sain hyvät kurssikaverit ja pätevän opettajan, ja sitten vielä yksityistä ohjausta oman romaanin kanssa. Suosittelen!"

* * * 

"Olin kurssilla kaksi vuotta ja sain valmiiksi kaksi kirjaa. Vaikein juttu itselleni on rakenteiden ja muodon taju, ja Mari on niissä aivan uskomattoman hyvä. Ja hei - niille molemmille löytyi kustantaja!"

 

"Tarkkaa ja rehellistä palautetta ei saa koskaan liikaa. Oman tyylin löytyminen kirkastui, kun Mari pani kokeilemaan rajoja.."

* * *

"Dialogi on heikoin kohtani, ja sen hiominen nosti tekstieni ihmiskuvauksen ihan uudelle tasolle. Henkilöiden suhteen sain suoranaisia vinkkejä ja niksejä, joita ei oppaissa ole. Kokemus puhuu!"

* * * 

"Marilla on niin laaja kokemus kirjailijana ja ohjaajana, että kurssilaiset ovat turvallisissa käsissä. Hän ei käytä aikaansa itsekehuun ja omien tekstiensä pakkoluentaan, sellaisiakin "ohjaajia" olen tavannut ihan tarpeeksi."

* * * 

 

 

 

Tarvittavat tiedot löydät Yhteydet-sivulta.
Kirjoittamisen ohjaukseen liittyvät arvostelupalveluohjeet löytyvät myös Facebookista Mörönperän proosapaja -sivulta.

Seuraava 6 kk:n kurssi käynnistyy 13.9. 2021. 

Hinta: 860 € + alv. 

Näytetekstit (min. 10 liuskaa) 10.8.2021 mennessä:

mari.moro@marimoro.fi 

Kysy lisää.

   

 

ajankohtaista kirjailija kurssitusta puutarha  

Jo kertaalleen luodun matkimista tai sen syvimmän olemuksen kohtaamista — aivan kuten haluatte — kutsutaan inspiraatioksi. 
Idea vain muuttaa hahmoaan, oikoo itseään toisessa muodossa.
(Mari Mörö: Melkein kaikki itää)

 

© Mari Mörö & Hanna-Sisko Onnela Kaikki sivuston kuvat © Mari Mörö.
Ethän käytä sivuston kuvia ilman lupaa.