Kurssitusta

Kurssitoiminnan tarkoitus on antaa palautetta kirjoittajille, aktivoida ja kannustaa eteenpäin. Olen opettanut kirjoittamista ja kehittänyt tapoja ohjata kirjoittajaa hänen omansä äänen äärelle vuodesta 1986 lähtien. Moni oppilaistani on saanut kustannussopimuksen, ja kurssilla tai yksityisessä ohjauksessani hiottu kokonaisuus on ilmestynyt kirjana. En ota tästä kunniaa itselleni, mutta mentorointi on saattanut jouduttaa kehitystä kirjoitustyön eri vaiheissa. Olen ohjannut niin novellien, romaanien, pakinoiden, kuunnelmien kuin muistelmienkin kirjoittamista. 


 

 

 

  Verkkoesite

LUOVAN KIRJOITTAMISEN VERKKOKURSSI

Kirjoittaja, kokeneempikin, tarvitsee vastakaikua: lukijoita ja ohjausta. Askelmerkkejä eteenpäin!

Vuorovaikutteinen verkkokurssi vapauttaa ajan ja paikan asettamista rajoituksista. VOi siis opiskella silloin, kun haluaa. (Kas kun kaikilla tuntuu olevan kiire, ja läsnäolo jossain paikan päällä sopii yhä harvemmille.) Verkko luo loistavat puitteet kirjoittamisen yksilölliselle ohjaamisell: siellä saa sekä ohjaajan palautteen (ja henk.koht.) ja ryhmän tuen. Palaute on taatusti yksilöllistä ja paneutuvaa. 

Verkkokurssialueella julkaistaan joka kuukausi kirjoitustehtävä. Sen voi toteuttaa omalla tyylillään ja persoonallisesti. Luovalla kirjoittamisessa ei voi tehdä virheitä. Jokainen määrää kurssitahdin itse: mitä aktiivisempi on, sitä enemmän kurssista hyötyy. Verkkoalueelta löytyy runsaasti kirjoittamiseen liittyviä tekstejä kirjoittamisesta, eikä niitä ole luettavissa muualla. NIiden funktio on tutustuttaa esim. ihmiskuvauksen, kertojaratkaisun, dialogin tai vaikka tietyn lajityypin saloihin. 

Kirjoittaja voi verkkokurssin ohessa työstää esimerkiksi romaanikäsikirjoitusta tai novelleja. (Tämä palaute on sitten vain ohjaajan ja oppilaan väline  asia.) Eli kurssihintaan sisältyy myös kirjoittajan muiden tekstien arvostelupalvelu - koko kurssin ajan, Joka vuosi iloitsen, kun joku oppilaistanii saa esikoisteoksensa julkaistuksi. Esimerkki keväältä 2016 on Soili Pohjolaisen vaikuttava (ja Jäntin palkinnon saanut) esikoisromaani Käyttövehkeitä

 

 

Ilmoittaudu mukaan tai kysy lisätietoja! 

VERKKOKURSSI 2017-18 ON TÄYNNÄ.
Tarvittavat tiedot löydät Yhteydet-sivulta.
Kirjoittamisen ohjaukseen liittyvät arvostelupalveluohjeet löytyvät myös Facebookista Mörönperän proosapaja -sivulta.

ajankohtaista kirjailija kurssitusta puutarha  

Jo kertaalleen luodun matkimista tai sen syvimmän olemuksen kohtaamista — aivan kuten haluatte — kutsutaan inspiraatioksi. 
Idea vain muuttaa hahmoaan, oikoo itseään toisessa muodossa.
(Mari Mörö: Melkein kaikki itää)

 

© Mari Mörö & Hanna-Sisko Onnela Kaikki sivuston kuvat © Mari Mörö.
Ethän käytä sivuston kuvia ilman lupaa.